Хаджигенов за първите 100 дни на кабинета: Група ентусиасти, абсолютно неподготвени за каквото и да било

Хаджигенов за първите 100 дни на кабинета: Група ентусиасти, абсолютно неподготвени за каквото и да било
A A+ A++ A

Адвокат Хаджигенов, лидер на "Ние идваме", бивш депутат и водач на протестите срещу Борисов,  Гешев и дълбоката държава, изрази своето мнение след първите 100 дни на кабинета "Петков". Ето основното от думите на юриста, а по-долу има и видео с участието му в тв предаване:

- Това правителство така и не разбра, че трябва да води война. Онзи ден разбраха, че главният прокурор им е противник, вие сериозно ли? Група ентусиасти, абсолютно неподготвени за каквото и да било. 2-3 дребни нещица за 100 дни и това е. Гол ентусиазъм, без никакво покритие.

- Промениха това ГЕРБ и ДПС да върлуват и да управляват 47-то НС. Малко промениха външната ни политика. Последните 12 г. идеята на Борисов за външна политика беше да бъде наведена едновременно на всички възможни страни. Тук не е така. Частично обаче.

- БСП са странен отломък от Студената война. Те, както виждате, в момента в който влязоха във властта, идеята им е да нахранят орда гладни социалисти, защото скоро не са били във властта и това е. Няма никаква промяна с БСП и те в този си вид няма да се променят. БСП саботира дейността на правителството, доколкото има някакви смислени опити в посока правилно и демократично управление.

- Какво работи НС? За 100 дни са приели 1 закон - този за бюджета и то защото нямахме никакъв избор. Законът за Магнитски не е мръднал и никой не е чувал за него. Какво стана със закриването на спецсъдилищата? Какво стана със закриването на ВСС? Как ще махнем Гешев, ще му поискаме оставката от Брюксел, сериозно ли? Знаете ли, че шефът на бюрото за защита на свидетели е още същият? Махането му е въпрос на желание.

#Кирил Петков #Николай Хаджигенов #Ние Идваме

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »