Украинка: В Мариупол деца умират от глад и дехидратация

Украинка: В Мариупол деца умират от глад и дехидратация
A A+ A++ A

Децата в Мариупол гладуват и умират от дехидратация. Това разказа в сутрешната програма на BBC 27-годишната украинка Виктория, която е успяла да избяга от обсадения град Мариупол. По думите й хиляди хора от седмици нямат достъп до храна и вода. "Три деца, които познавам, починаха от дехидратация. 21-ви век е, а децата умират от дехидратация в моя град. Те сега гладуват", споделя с разтреперан глас жената.

Пред 5 Live Breakfast тя разказа как й се наложило да изостави семейството си, бягайки в село на около 20 километра от Мариупол. „Градът ми е абсолютно унищожен“, казва тя. "Хората живеят по мазетата, но и там не е безопасно. Те бомбардират постоянно, така че някои от мазета не издържат и бяха унищожени." 

Виктория добавя, че не е успяла да помогне на други членове на семейството да напуснат Мариупол и отчаяно иска да ги „изведе“. "Ще остана в Украйна и ще се опитам да спася семейството си в Мариупол. Мариупол е моят живот, не разбирам защо трябва да напусна моя град, моята страна заради Русия?", пита младата жена.

#Мариупол #деца #война #Русия #Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »