Ивайло Захариев съди БНТ заради "Под прикритие"

Ивайло Захариев съди БНТ заради "Под прикритие"
A A+ A++ A

Звездата на култовия сериал „Под прикритие“ Ивайло Захариев съди създателите му от Българската национална телевизия. Това разкри пред „Телеграф“ самият той. Актьорът е завел дело в Софийския градски съд, което е стартирало преди броени дни. „Още на първото заседание обаче се отложи, тъй като вещото лице се отказа. Не знам защо. Но сега търсят нов експерт за май или юни“, добави още ченгето под прикритие Мартин.

Ивайло Захариев разказа, че преди да си пусне жалбата в съда, е направил запитване до БНТ като неин актьор какви са приходите от продажбата на сериала по света.

През 2016 г., при старта на последния 5-и сезон, програмният директор тогава Севда Шишманова разкри: „В момента „Под прикритие“ се гледа на 184 територии на 3 континента, като сериалът връща на БНТ близо 1 милион лева на година само от дистрибуция“. „Законът ми позволява да ми бъде отчисляван процент. От телевизията обаче отказват да кажат какви са приходите. Дават само отделни сделки, а не цялостен отчет. Затова бях принуден да го направя“, казва още актьорът.

Точно заради това той не е написал конкретна сума в иска. „Малко преди мен същото направи и операторът на сериала Радослав Гочев. Даже при него скоро трябва да излезе решение. Оказа се, че не са изплащани отчисления нито на режисьорите, нито на сценаристите, нито на актьорите, като носители на авторски и сродни права. Смятам да говоря и с колегите от сериала, да ги привлека за каузата. Ще ми се това дело да прокопае път да не се злоупотребява за в бъдеще“, сподели Ивайло Захариев.

#Ивайло Захариев #БНТ #Под прикритие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »