Прокуратурата на Гешев няма как да застане срещу Борисов, смята Ченалова

Прокуратурата на Гешев няма как да застане срещу Борисов, смята Ченалова
A A+ A++ A

"Не е ясно какви доказателства са събрани, колко време е работено по преписките, по какви обвинения. Събирането на доказателства не означава винаги извършване на неотложни следствени действия - обиски и изземване на документи. Неотложните следствени действия трябва да бъдат докладвани в съда, самите протоколи да бъдат одобрени от съда. Едва тогава ще можем да преценим дали самите действия, извършени в условията на неотложност, са законосъобразни". 

Това обясни пред БНР юристът Румяна Ченалова във връзка с ареста на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова. 

Тя посочи, че "прокуратурата на Гешев, формирана години назад и служила на олигархично-мафиотския модел в България, няма как да застане срещу Борисов, Горанов, срещу айсберга на тази върхушка": 

"По-скоро се извърши непремислена акция, опит за пиар на правителството, но резултатът не е добър... Прокуратурата няма да направи нищо и по този казус. Единственият изход е, ако се съберат достатъчно доказателства за извършени престъпления с евросредства, европейски делегиран прокурор да повдигне тези обвинения и да внесе искане за постоянно задържане". 

В предаването "Политически НЕкоректно" юристът посочи, че случилото се през последните дни е поредното доказателство колко е необходимо да бъде реализирана съдебната реформа. 

"Като че ли обаче няма воля да бъдат променени нещата. Трябва да се съсредоточат усилията в промяна на Закона за съдебната власт, която промяна да направи първите стъпки към реформирането. Но това никой не го прави".  

#Румяна Ченалова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"