Лидерът на ГЕРБ все още е задържан в "клетка на дървена пейка" (ОБЗОР)

Лидерът на ГЕРБ все още е задържан в "клетка на дървена пейка" (ОБЗОР)
A A+ A++ A

Изтичат 24-те часа полицейски арест на бившия премиер Бойко Борисов. Лидерът на ГЕРБ прекара нощта в полицията.

„В клетката на пейката - нито има легло, нито фотьойл - дървена пейка”, каза адвокатът му Менко Менков, описвайки условията, при които е задържан Борисов.

А пред сградата на националната полиция от рано сутринта имаше представители на партията.

„Това е началото на потъпкването на демокрацията на България”, пък смята Цвета Караянчева.

Задържани също бяха Владислав Горанов и личният пиар на Борисов - Севделина Арнаудова. На място пристигна съпругът й Делян Димитров.

„Дойдоха в 8 и 30 докато вечеряхме вкъщи с детето. Казаха, че са полицаи. Представиха се и казаха, че искат да направят обиск на къщата. Попитах ги имат ли заповед – не, нямали - неотложност било”, каза Димитров и допълни, че полицаите им казали, че търсят документи, уличаващи Борисов, Горанов и Божков.

Делян Димитров коментира и появилата се информация, че в гаража на къщата им е открит автомобил, собственост на фирмата, строила „Турски поток”.

„Този джип е на фирма „Аркад”. Те ни дадоха техни коли на лизинг да ги ползваме. Просто ги дадоха за ползване и си имаме документи, всичко си имаме”, обясни мъжът на Арнаудова и разказа, че полицаите са направили пълен обиск на дома им. Иззеели командировъчни на съпругата му, телефони, таблет.

Обиск е бил направен и в къщата на Бойко Борисов в Банкя, каза още вчера адвокатът му Менко Менков. Но оттам не било взето нищо.

Вчера от МВР съобщиха, че сред задържаните е и Менда Стоянова. Самата тя опроверга тази информация пред NOVA, а днес не отговори на обажданията ни. Междувременно Костадин Ангелов заяви, че има информация от приятели в полицията, според която най-вероятно ще има нови арести.

„Казаха, че се подготвя операция, в която ще се използва текст от правилника, в който Народното събрание уж не заседава, за да може председателят на парламента да издаде решение за сваляне на имунитета на част от народните представители. Това, разбира се, са бивши министри от ГЕРБ”, заяви бившият здравен министър. Кои точно – Ангелов не конкретизира.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »