Петков: Никой не отива на никаква война, това е фалшива новина!

Петков: Никой не отива на никаква война, това е фалшива новина!
A A+ A++ A

Искам да поздравя МВР, че са свободни да действат. това да не ги е страх да правят нещата, които по закон трябва да правят, е наистина похвално. Това е единствения начин да имаме промяна - когато недосегаемите не са извън закона. Вчера се случи точно това.

Това заяви министър-председателят Кирил Петков, който инспектира изграждането на междусистемната газова връзка Гърция-България край Стара Загора.

Това, което ме разпитваха в полицията беше за моите разговори с г-жа Коьовеши, както и за доклада, който получих от финансовото министерство и свързва дейността на одитната агенция, която контролира еврофондовете. С други думи имаме явни факти, които показват, че по времето на министерстването на Владислав Горанов има ясни факти, които показват, че контрола не е бил там. Знаем, че всичките сигнали са свързани - корупцията не разграничава национални и европейски пари. Това, че има сигнали за поведение за корупция, има и доклад на министерство на финансите, които дават факти, че контрола не е бил там, са сигнали, които според мен са предизвикали вчерашните действия на МВР, допълни премиерът.

Никой не отива на никаква война. България ще продължи да помага на Украйна с пълна подкрепа. Ще изпращаме засилена хуманитарна помощ, медикаменти, посрещане на максимален брой бежанци и засилване на Източния фланг съвместно с НАТО, каза още Петков.

#Петков #война #Русия #Украйна #Борисов #арест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »