Би Би Си гръмна: Лойд Остин отива в България да търси ПВО за Украйна

Би Би Си гръмна: Лойд Остин отива в България да търси ПВО за Украйна
A A+ A++ A

Британската медия Би Би Си съобщи, че американският министър на отбраната Лойд Остин е на обиколка в Европа, по-специално в България и Словакия, за да обсъди със съюзниците на НАТО „системите за противовъздушна отбрана, с които украинците знаят как да работят”.

„САЩ разговарят със съюзници, които имат системи за противовъздушна отбрана, с които украинците знаят как да работят - и можем да очакваме системите за противовъздушна отбрана да бъдат обсъдени по време на пътуването на американския министър на отбраната Лойд Остин в Словакия и България”, съобщава още медията. Словакия вече даде принципното си съгласие нейната система за ПВО да бъде предоставена на Украйна с условието веднага да бъде заменена от друга.

Украинският президент Володимир многократно от началото на войната заяви, че войската му може да борави само със съветско оръжие. Оттогава САЩ се опитват да се договорят с държави-членки на НАТО да дадат техниката си на Киев.

Би Би Си пише още, че руснаците са изстреляли над 980 ракети. Военните са посветили 75% от общия си батальон на тактически групи в инвазията. В южната част на Украйна руски военни кораби обстрелват райони около Одеса и има повишена военноморска активност в Северното Черно море. Мариупол е изолиран. На север руските настъпления като цяло са в застой близо до Киев.

 

#Лойд Остин #Украйна #оръжия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »