Кадиров към Мъск: Илонче, ела да потренираш при нас, преди Путин да те направи на пух и прах

Кадиров към Мъск: Илонче, ела да потренираш при нас, преди Путин да те направи на пух и прах
A A+ A++ A

Световните медии от дни разпространяват онлайн "поканата" на най-богатия човек на планетата - Илон Мъск, който предложи дуел на руския президент Владимир Путин. За победителя оставала Украйна...и съдбата й...

Това е предложението на Мъск, за когото в последните години се говори не толкова като бос на Tesla, колкото за космическите му разработки и напредничави проекти.

Путин, естествено, подмина поканата с мълчание. От негово име обаче отговори не кой да е, а страшилището Рамзан Кадиров. Чеченският лидер отговори на сюрреалистичното предложение на Илън Мъск като каза, че Мъск ще бъде изправен пред светкавично и болезнено поражение.

Кадиров, основен съюзник на Путин, който управлява автономения регион Чечня в пределите на Русия, обясни, че Путин ще унищожи Мъск, ако се срещнат в битка. „Не бих ви посъветвал да се състезавате с Путин“, написа той в дълга публикация в Telegram.

Кадиров погледна от смешната страна на ситуацията и дори предложи на Мъск някои начини да стане по-силен, преди да се изправи срещу президента.

Той припомни, че Путин има страхотна джудо подготовка + колани по този спорт (доскоро бе и почетен президент на световната федерция по джудо), но каза, че това няма де е основната причина Мъск да претърпи провал. Той каза, че Мъск е просто „бизнесмен и блогър в Twitter“ в сравнение с Путин, „световен политик, стратег, бич за Запада и САЩ“.

Путин, продължава Кадиров, "ще изглежда неспортсменско да победи по-слаб противник".

Вместо това, каза той, Мъск трябва да премине обучение в една от академиите на специалните сили на Кадиров и в "Боен клуб Ахмат" - верига от чеченски боксови клубове в столицата Грозни, които той основа и кръсти на баща си, бившият чеченски владетел Ахмат Кадиров.

Чрез тези тренировки Кадиров препоръчва на американеца да се "понапомпа", за да се превърне от "нежна Илона" в брутален Илон."

Той още предлага на Илон Мъск да посети Руския университет на специалните сили, където да получи огнева подготовка и най-накрая - да вземе уроци в телевизия "Грозни", където ще му разкажат за "американския черен PR и ще му покажат как да си поддържа акаунтите в социалните мрежи".

"Ще се прибереш от Чеченската република съвсем променен човек, Илона, тоест Илон", завършва обръщението си Кадиров.

Междувременно и други високопоставени руски политици също отговориха на Мъск в Twitter.

Бившият заместник министър-председател и настоящ директор на Руската космическа агенция Дмитрий Рогозин отвърна с откъс от произведение на Пушкин.

От своя страна милиардерът публикува колаж, показващ Путин как язди мечка и него самия с огнехвъргачка. В публикацията шеговито подмята, че с опонентът му се преговаря трудно и затова му предлага още 10% от парите за излъчване на платеното шоу.

"Може да вземе и мечката си", коментира още Мъск за Путин.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Иначе, при нахлуването на Русия в Украйна Кадиров многократно призовава за по-сурови атаки, разочарован от тромавия напредък. Наскоро той твърдеше, че е близо до Киев, столицата на Украйна, със своите войници, без да предостави доказателства.

Хипермъжествените изкзвания и жестове на Кадиров са подкрепени от брутално управление. Според Human Rights Watch той е ръководил репресиите срещу правата на ЛГБТК общността и е известен с широкото използване на изтезания, насилствени изчезвания и извънсъдебни убийства, всички толерирани от Путин.

#Рамзан Кадиров #Илън Мъск #Владимир Путин #дуел #Дмитрий Рогозин #илон мъск

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »