Шефът на руската Дума: Байдън и US сенатори са виновни за Украйна! Трябва да идат на съд

Шефът на руската Дума: Байдън и US сенатори са виновни за Украйна! Трябва да идат на съд
A A+ A++ A

Президентът на САЩ Джо Байдън започва да разбира, че ще трябва да отговаря за случващото се в Украйна. Това е мнението на председателят на Държавната дума на Русия Вячеслав Володин, което той изрази в своя Telegram канал.

„Във Вашингтон има истерия. От сенатори до президента. Байдън започва да разбира, че ще трябва да отговаря за случващото се в Украйна. Целият свят стана свидетел как Путин опита го убеди, че трябва да се намери решение на проблемите със сигурността, но Байдън не смяташе за възможно да влезе в диалог“, смята Володин.

Той подчерта, че световната общност трябва да осъзнае, че отговорността за милитаризацията и нацификацията на Украйна е на американския президент Джо Байдън, американските сенатори и конгресмени.

"Време е световната общност да осъзнае кой всъщност е виновен за милитаризацията и нацификацията на Украйна. Байдън, американските сенатори и конгресмени бяха инициатори на тези решения", пише Володин.

"Те са тези, които извършиха престъпления срещу човечеството и трябва да бъдат изправени пред съда“, добави политикът.

Така, подчерта Володин, „силовото решение в Украйна можеше да бъде избегнато“.

„Но именно по вина на Съединените щати Украйна беше напомпана с оръжия, които попаднаха в ръцете на националистите. Днес те използват цивилното население като жив щит, не им позволяват да напуснат зоната на военни действия, като ги вземат за заложници, обричайки хората на страдание и смърт“, каза той.

В същото време, посочи Володин, лидерите на европейските държави „трябваше отдавна да са показали независимост и воля“ и призова САЩ и НАТО да спрат милитаризирането на Украйна, за да се избегне катастрофа в Европа.

Володин добави още, че причините за истерията на Вашингтон са очевидни днес. И така, подчерта той, „санкциите срещу Русия не проработиха“, обществото се обедини около президента на Руската федерация, Украйна „излезе извън контрол“, а нарастващите цени на енергията и горивата чупят рекорди не само в Съединените щати, но и в Европа.

"Стана очевидно за всички: атаките срещу Путин имат за цел да унищожат Русия. Както се оказа, вие изобщо не познавате народа на нашата страна", каза Володин, обръщайки се към западните политици.

#Вячеслав Володин #Русия #Руската Дума #Владимир Путин #САЩ #Джо Байдън

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"