Полковник: Нашите пилоти имат подготовка за паради, не за война

Полковник: Нашите пилоти имат подготовка за паради, не за война
A A+ A++ A

„Русия беше изоставена дори от най-близките си съюзници", заяви Владимир Миленски

България трябва да окаже военна помощ на Украйна с въоръжения и боеприпаси. Такова мнение изрази в студиото на „Здравей, България” по NOVA  полковник Владимир Миленски.

„Когато у съседа ви е влязъл престъпник и изнасилва хората вътре, първото нещо което трябва да направите, е не да му пращате носни кърпички да си бърше сълзите, а да му помогнете със сила. Престъпникът се спира със сила. Страната ни трябва да помогне на Украйна от военна и морална гледна точка”, обясни той.

Според него пилотите ни не са подготвени за война.

„Нашите самолети не са съвременни. Най-опасното е, че пилотите нямат летателна подготовка за война. Те имат подготовка за паради. Същото е положението и във военноморския флот”, обясни Миленски.

По думите му от едната страна на войната е Русия, а от другата е целият демократичен свят.

„Русия беше изоставена дори от най-близките си съюзници. Руската държава няма как да спечели нито войната, нито мира. Тя просто е от грешната страна на историята и този път. Няма как целият свят да е срещу теб и да спечелиш. Може да спечелиш кратковременни битки, но войната не се печели така, защото има други правила”, коментира още Миленски.

#война #парад #Украйна #Русия #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »