Заков: Изграждането на Бойна група на НАТО е в напреднал етап

Заков: Изграждането на Бойна група на НАТО е в напреднал етап
A A+ A++ A

"Изключително знаково е посещението на министъра на отбраната на САЩ Лойд Остин в България". Това заяви министърът на отбраната Драгомир Заков пред БНР.

По думите му тази визита показва силния ангажимент на САЩ към сигурността в НАТО - като цяло.

"Не защото България е слабото звено в Алианса, точно обратното - България се стреми да допринесе с каквото може и това се оценява от нашите съюзници", заяви министър Заков.

Той съобщи, че изграждането на Бойна група е на доста напреднал етап: "В момента се очакват офертите на съюзниците за попълване на този недостиг, който има в състава ѝ като способности. В близките дни ще уведомим публично".

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин прибави посещение в България към обиколката си до Европа тази седмица. Визитата ще бъде фокусирана върху укрепването на съюзниците от НАТО на фона на военните действия по източните ѝ граници в Украйна, съобщи Пентагонът.

Днес Остин заминава за Брюксел, където ще присъства на среща на НАТО. След това министърът ще посети Словакия. В България Остин ще се срещне с военни и цивилни ръководители, съобщава Пентагонът, но не дава повече никакви подробности.

 
 

#Драгомир Заков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"