До всички, които си пожелават да бъдат украински бежанци

До всички, които си пожелават да бъдат украински бежанци
A A+ A++ A

Напоследък зачестиха коментари от хора, които споделят колко несправедливо било това, че украинските бежанци щели да получават по 40 лв. на ден, видиш ли българската майка получавала 40 лв. на месец. Сега си пожелаваме в социалните мрежи, да бъдем украински бежанци, за да можем да ги получим аджеба тия 40 лв. на ден. Та българският пенсионер само може да си мечтае за такива пари...

Че те украинците царски ще си живеят с тях - нищо, че сега домовете им са разрушени, нищо, че близките им хора са умрели или са в неизвестност, нищо, че им се налага да бягат от собствената си страна, която е превърната в отломки и останат ли там, вероятно ще загубят живота си, нищо, че майки и съпруги може би никога повече няма да видят мъжете си... Важното е, че те ще живеят по-добре от нас... с тези 40 лв. на ден. Та и на хотелче ще отседнат... Кога сме видели ние хотели...

Пари няма за нас, та за украинците! А като няма пари за нас защо не попитахме защо има пари за нови коли, за вдигане на депутаски заплати през няколко месеца, за вили и палати на луксозни места? На украинците ли тръгнахме да държим сметка?

Толкова ли струва съпричастността ти, българино? Толкова ли сме заслепени от злоба, че не можем да видим истинското страдание на тези обикновени, нормални хора, чиито животи са се сринали за секунди, заради болните амбиции на едни още по-болни хора?

На нас все бежанците са ни виновни - сирийските ни ислямизираха, сега украинските ни бръкнаха в джоба. А ние не се променяме - все така мрънкащи сме и нищо не се променя. Защото, ако искаме нещо да се промени трябва да се изправим пред тези, които налагат законите, а не да плюем по хора, бягащи от войната.

Защото човешкият живот не струва 40 лв. на ден!

*Тук уточняваме, че тези пари ще се дават от европейски фондове на хотелиерите за настаняване и изхранване на въпросните бежанци. Самите украинци ще имат правото да кандидатстват за същите видове социална помощи, каквито взимаме и ние българите. Това може да се случи само след като получат статут на бежанци. 

Автор: Адриана Петрова, Novinite.bg

#Украйна #Русия #война #бежанци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Мнения
Последно от Мнения

Всички новини от Мнения »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"