Военният и оръжеен експерт Калин Димитров: Русия уж щеше за 72 ч. да победи, а загуби

Военният и оръжеен експерт Калин Димитров: Русия уж щеше за 72 ч. да победи, а загуби
A A+ A++ A

Работил съм с доста известния батальон "Азов" в Донбас. Това са батальони от националната гвардия на Украйна, един вид вътрешни войски. Това заяви в ефира на "Здравей, България" военният и оръжеен експерт Калин Димитров.

"В момента единственият град, който е напълно обсаден, това е Мариупол. Ако недай си Боже утре на Балканите се случи нещо, в един момент сигурно ще има полк от футболни агитки, както е Азовският полк", смята той.

По думите му украинската армия много се е променила от 2014 г. насам. "Теоритически, когато започна тази война, чухме, че до 24,в 28 или 72 часа украинската армия ще падне. Да, но явно не се получи така. Руската армия в момента воюва в проруските области. Там уж трябва да е по-лесно за тях", добави Димитров.

Според него каквото и да се говори Русия вече е загубила. "Тази армия ли щеше за 72 часа да смачка НАТО. Митът колко непобедима е руската армия, се разпадна", категоричен е експертът.

"Руснаците вече започват да губят търпение. Виждат, че войната не върви много добре за тях", добави той и спомена, че ядрените оръжия стоят все още на масата.

"Целият Запад помага достатъчно на Украйна. За две седмици 17 000 противотанкови оръжия влязоха в Украйна. Тепърва ще влизат още", уточни той.

#Русия #АЗОВ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Анализ
Последно от Анализ

Всички новини от Анализ »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"