Ето къде автобусните билети поскъпват най-много

Ето къде автобусните билети поскъпват най-много
A A+ A++ A

Войната в Украйна освен хуманитарна криза отключи и икономическа такава. Цените на петрола скочиха, а с тях и тези на горивата. Затова и билетчета за автобус вече са с нова цена. Най-драстично е увеличението в Кюстендилско и Пловдивско, разказва НОВА.

Благоевград

Цената на билета за градския транспорт в Благоевград скочи от 0,80 лв. до 1,20 лв. На увеличението някои са много ядосани, защото са категорични, че 1,20 лв. не може и не трябва да струва билет за градския транспорт в града.

"Не е нормално, само за транспорт и за хапчета, и за по едно кисело мляко. Друго не остава. Заплатите и пенсиите не са се повишили”, подчертава използващ градския транспорт.

Много от досегашните редовни пътници планират по-рядко да се качват в автобуса и повече да ходят пеш. В Благоевград повишена е само цената на билета. Картата не поскъпва.

Пловдив

Между 20 и 25% ще поскъпнат междуградските превози заради кризата с горивата. Увеличението ще е факт още от вторник. Браншът мотивира поскъпването с ръста на разходите.

"Цените на дизеловото гориво след началото на войната в Украйна рязко скочиха. Дизеловото гориво формира почти 50% от себестойността на транспортната услуга”, обяснява превозвач.

От Пловдив до София поскъпването на автобусните билети ще бъде символично - само с един лев. Цената в едната посока ще е 15 лв. От Пловдив до Хисаря билетът от 3,60 лв. става 4,60 лв. До Карлово вече ще струва 5,20 лв.

#автобуси #билети

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »