Валентин Велчев с албум и концерт за юбилея

Валентин Велчев с албум и концерт за юбилея
A A+ A++ A

Младият певец Валентин Велчев е готов с дебютния си албум „Аз съм Валентин“, който ще представи с голям концерт на 1 април 2022 г. Датата не е случайно избрана, тъй като точно тогава той ще празнува и своя юбилей, а мястото е зала Сити Марк Арт Център, където рецитали са изнасяли Йорданка Христова, Силвия Кацарова, Панайот Панайотов, Мими Николова и Илия Луков и много други.

В дългоочаквания албум са събрани 12 авторски песни. Три от тях са представяни на фестивала Пирин Фолк - Сандански в конкурса за нова авторска песен - "Наздраве" (2021), "Благословен" (2020) и "Пирински орли" (2019), получила наградата на журналистическото жури. Включени са и познатите вече песни "От Враца до Дунава", "Татковина", "Коледно хоро" и "Ванга", която Валентин Велчев изпълнява с Ели Кордева и Светоглас. Почитателите на българския фолклор ще чуят за първи път и най-новите му песни, сред които и заглавната "Аз съм Валентин" от авторката на "Пирински орли" и "Ванга" Ели Кордева. След испанската версия на "Пирински орли" - "Águilas de Pirin", Валентин Велчев ще изненада чуждоезичната публика и с английска версия на "Аз съм Валентин" - "I am Valentin".

Композиторът Светослав Лобошки е автор на повечето от аранжиментите в албума, а останалите са дело на Пламен Велинов, Димитър Петров и Сашко Митковски. Сред авторите са и живата легенда на българската естрада Грета Ганчева, вокалът на любимата на няколко поколения група Диана Експрес - Илия Ангелов, примите на Пирин Фолк - Антония Рангелова и Вили Рай, както и на младия композитор Камен Николов. Текстовете са на големите поети Найден Вълчев, Петър Москов, Йордан Маринков и Иван Иванов - Джон от група Кукери. Валентин Велчев е автор на две от песните в диска.

Албумът "Аз съм Валентин" е продуциран и издаден от Валентин Велчев, а музикален продуцент е Лео Богдановски.

 

СЪБИТИЕТО ВЪВ ФЕЙСБУК:

https://www.facebook.com/events/263174612672402

 

ВАЛЕНТИН ВЕЛЧЕВ В YOUTUBE:

https://www.youtube.com/valentinvelchevmusic

 

ВАЛЕНТИН ВЕЛЧЕВ ВЪВ ФЕЙСБУК:

https://www.facebook.com/valentinvelchevmusic/

 

ВАЛЕНТИН ВЕЛЧЕВ В ИНСТАГРАМ:

https://www.instagram.com/valentin_velchev_music/

 

ВАЛЕНТИН ВЕЛЧЕВ В ТИК-ТОК:

https://www.tiktok.com/@valentin_velchev_music

 

 
 
 
 

#Валентин Велчев #албум #юбилей

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай