Атанасов подозира: В службите ни има още шпиони

Атанасов подозира: В службите ни има още шпиони
A A+ A++ A

Имам подозрения, че в службите ни има хора на руския шпионаж. Това заяви шефът на парламентарната комисия по вътрешен ред и национална сигурност ген. Атанас Атанасов пред БиТиВи.

Той отбеляза, че спецслужбите ни са разбрали за войната, която Путин започна, в деня след нахлуването в Украйна. И не се шегувам, подчерта генералът. Според него това е най-тежкият момент за спецслужбите в последните 30 години, тъй като те се оказаха неспособни да дадат надеждна информация на държавното ръководство. Това е провал на службите, категоричен бе Атанасов.

Генералът бе категоричен, че трябва да се възстанови Съветът по сигурността към Министерския съвет, който според конституцията трябва да действа в такива периоди на криза. Съветът обаче още не е сформиран, каза Атанасов. Той отбеляза, че при управлението на Бойко Борисов съветът въобще го нямало и сега е време отново да се възстанови. При Косовската криза този съвет заседаваше непрекъснато - 24/7, припомни Атанасов.

Според шефа на парламентарната комисия по сигурността България неясно защо има 2 разузнавателни служби - цивилна и военна. Съединените щати има ЦРУ, Великобритания - МИ-6, ние имаме две разузнавания, които се занимават с това да се следят едно друго.

Наближава времето да покажем червен картон на посланика на Русия у нас г-жа Митрофанова, коментира още ген. Атанасов. По думите му тя е част от руската пропагандна машина, която твърди, че война няма и Русия не е нападала Украйна. Руското посолство и консулства у нас имат състав в пъти по-голям от дипломатическите мисии на Германия, Франция, САЩ и повечето от тях са руски шпиони, категоричен бе генералът. Според него трябва да се потърсят източниците на този шпионаж и сред нашите служби.

#Атанас Атанасов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"