Легендата Владимир Кличко към руския народ: Вие си заслужихте вековна омраза!

Легендата Владимир Кличко към руския народ: Вие си заслужихте вековна омраза!
A A+ A++ A

Легендата Владимир Кличко използва социалните мрежи, за да отправи призив към руския народ по повод инвазията на Русия в Украйна. Ето какво каза той:

“Това е посланието ми към руснаците, слушайте ме, тези, които можете да мислите. С империалистките си амбиции и с варващините на т.нар. ви армия вие си заслужихте вековна омраза.

Глупости са обясненията, че руските власти са едно, а руските граждани - друго. Цели осем години вие се поддавате на пропаганда и не се вслушвате дори в роднините си в Украйна, когато вашата страна окупира Крим и част от Донбас.

Вие бяхте тези, които се държахте арогантно с украинците и вярвахте в митовете, че тук има нацисти и други такива глупости. Сега вашите войници, съпрузи и деца навлязоха в Украйна и всички го знаете. Обадете им се и ги питайте на каква мисия са.

Помнете, че не искаме да бъдем освободени, ние сме на собствена земя и сме си изградили демократична европейска държава. Ние не сме навлезли във вашите земи, а вие сте тези, които убиват децата ни и сриват със земята къщите и градовете ни. Тук вече ви наричат орки, вече няма добри и лоши руснаци. Вие си мълчите и слушате пропагандата на един луд диктатор, а целият цивилизован свят е на страната на Украйна. Ще ни е трудно, но няма да се отказваме, защото не ни е страх. 

Помнете, че ако продължавате да разрушавате страната ни, вашата страна също няма да оцелее. Ще си пожънете посятото. Ако не искате да сте държавата в тотална изолация, не треперете, а бъдете смели като украинците. Спасете страната си, но ние няма да се предадем. Горд съм, че съм украинец. Слава на Украйна", каза Кличко, който е брат на кмета на Киев- Виталий Кличко, пише Лупа.бг.

#Владимир Кличко #война в Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"