ВИДЕО Украйна бие аларма: Кремъл въвлича Беларус във войната като атакува техни обекти от наша територия

ВИДЕО Украйна бие аларма: Кремъл въвлича Беларус във войната като атакува техни обекти от наша територия
A A+ A++ A

Украйна съобщи, че Кремъл ще опита да въвлече и без това клекналия пред Путин Беларус във войната. Лично министърът на отбраната на Украйна Олексий Резников (на водещата снимка) пусна публикция във фейсбук, твърдейки, че разузнаването му е предоставило неопровержими доказателства за пъкления план на Русия да ескалира нещата до крайност. Резников е категоричен, че Украйна няма никакви планове да атакува обекти в съседен Беларус и, че гражданите на страната не трябва да се поддават на манипулациите на Путин и Лукашенко. 

Малко след поста на Резников в социалната мрежа се появиха първи видеа от атаки на руски самолети, които се намират на украинска територия, по обекти в Беларус. Поне това са описанията на клиповете, които можете да видите по-долу.

ЕТО Я И ЦЯЛАТА ПУБЛИКАЦИЯ НА ОЛЕКСИЙ РЕЗНИКОВ:

Бих искал да се обърна към беларуския народ.

Приятели. Въз основа на информацията, в която сме напълно уверени и която потвърдихме, точно в този момент командването на руските окупационни сили подготвя серия от кървави провокации.

Според престъпното си намерение руската авиация се готви да нанесе удар по няколко населени места на територията на РБ, разположени близо до украинско-беларуската граница. В частност планират да ударят селище Копани (Столински район Брестска област).

За да маскира това престъпление, Русия възнамерява да нанесе удара от украинското въздушно пространство.

Целта на тази провокация е да принуди сегашното ръководство на Беларус да воюва срещу Украйна. Москов се опитва да те облече с кръв.

Гарантирам, че украинската армия не е планирала, не планира и няма да планира никакви агресивни действия срещу Беларус.

За 15 дни война украинските въоръжени принудително ликвидират над 12 000 руски войници.

Не позволявайте страната ви да бъде въвлечена в тази война! Спасете живота на любимите си хора! Не позволявайте на Кремъл да унищожи бъдещето на Беларус!

#Украйна #Беларус #Русия #война

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"