Путин с предупреждение към Запада: Няма да направим компромис! (ВИДЕО)

Путин с предупреждение към Запада: Няма да направим компромис! (ВИДЕО)
A A+ A++ A

Руският президент Владимир Путин каза, че Русия ще стане по-силна и по-независима, след като преодолее трудностите, породени от "нелегитимните санкции на Запада", предаде Ройтерс.

Той посочи, че няма алтернатива на специалната военна операция (според израза на руските власти) в Украйна и че Русия не е държава, която би направила компромиси със собствения си суверенитет си заради някакви краткосрочни печалби.

"Тези санкции щяха да бъдат наложени при всички положения", заяви руският държавен глава на среща с правителството.

"Има някои въпроси, проблеми и трудности, но досега сме ги преодолявали и ще продължим да го правим", заяви Путин.

"Храните ще поскъпнат допълнително на международните пазари, но не заради Русия, а заради западните санкции", заяви той, като посочи, че страната му и Беларус са сред най-големите производители на изкуствени торове, но Западът създава проблеми за финансирането и доставките.

В същото време Путин увери, че Москва ще продължи да изпълнява ангажиментите си за износ на храни. Руският министър на земеделието Дмитрий Патрушев пък каза на правителствена среща под председателството на Путин, че руската продоволствена сигурност е гарантирана и че Москва ще продължи да обслужва задълженията си за износ за световните селскостопански пазари.

#Путин #Запад #война #Русия #Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"