Василев: Забрана за износ на зърно от страната няма

Василев: Забрана за износ на зърно от страната няма
A A+ A++ A

Финансовият министър Асен Василев обяви, че няма забрана за износ на зърно от страната. Той уточни, че текат детайлни проверки, за да е сигурно, че всички процедури и изисквания са спазени.

„В България има достатъчно зърно, на международните пазари ситуацията е абсолютно критична и трябва да сме сигурни, че всичко е спазено преди зърното да напусне страната”, добави той.

Относно Плана за възстановяване прогнозите на Василев са, че първите суми България ще получи през лятото. „На база изпълнението на проектите ще видим кои може да не бъдат изпълнени в срок и да отпаднат. Ако успеем да изпълним всички, ще ги дофинансираме с национално финансиране”, добави той.

Министърът коментира и изказвания на Делян Добрев от ГЕРБ, че заплата от 1 000 лв. сега се усеща като 350 лв. заради инфлацията.

„Бих им казал да четат Националния статистически институт. Инфлацията се смята там, а не в Министерството на финансите или в БНБ. Смята се в статистиката, а статистиката не е сменяна от времето на г-н Борисов. Същите хора смятат по същия начин”, уточни Василев.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай