Германия със сигурност няма да изпраща военни самолети на Украйна

Германия със сигурност няма да изпраща военни самолети на Украйна
A A+ A++ A

Германия със сигурност няма да изпраща военни самолети на Украйна, заяви германският канцлер Олаф Шолц, предаде БТА, позовавайки се на Ройтерс. Той каза това, след като САЩ отхвърлиха офертата на Полша да прехвърли свои МиГ-29 руско производство в американска военновъздушна база в Германия.

"Ние предоставихме всякакви видове отбранителни материали и изпратихме оръжия, за които ви съобщихме, но е също така и вярно, че ние трябва да обмислим много внимателно какво правим конкретно и определено военните самолети не са част от това", каза Шолц по време на обща пресконференция с премиера на Канада Джъстин Трюдо.

Шолц заяви също, че няма смисъл от военно решение в Украйна и че той се надява, че решение може да бъде постигнато чрез разговорите между Русия и Украйна, пише още Ройтерс.

На общата пресконференция с Трюдо Шолц каза, че Германия трябва да диверсифицира суровините, използвани от индустрията и че неговата страна работи за това с Канада.

Запитан дали Германия категорично се противопоставя на забрана на руския внос на енергоносители, германският канцлер каза, че от няколко месеца работи за намаляване на зависимостта на страната от вноса на изкопаеми горива. "Има много технически въпроси, които трябва да бъдат разрешени", каза той.

#Олаф Шолц #военни самолети #Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"