Петролът поскъпва с над 5% след информации, че САЩ могат забранят вноса на руски петрол още днес

Петролът поскъпва с над 5% след информации, че САЩ могат забранят вноса на руски петрол още днес
A A+ A++ A

Петролът отново започна да поскъпва рязко с оглед на информации, че САЩ могат да наложат забрана на вносна на руски петрол още днес.

Неназован източник на агенция "Ройтерс" потвърди тази информация, като в същото време и сенаторът Крис Кунс заяви пред Си Ен Ен (CNN), че Вашингтон вероятно ще забрани вноса на петрол от Русия, въпреки че европейските съюзници показват на този етап нежелание да се решат на тази ключва санкционна стъпка.

Други американски медии също съобщават, че Белият дом ще обяви забраната още днес и ще се стреми да я разшири и до други енергийни източници от Русия, като втечнен природен газ и въглища.

 

Говори се, че президентът Джо Байдън ще обяви забраната за внос на руски петрол в САЩ по-късно днес в Тексас, където е концентрирана голяма част от американската петролна индустрия.

Въпреки че обявените досега санкции срещу Москва не включва руските енегийни суровини, редица купувачи и други участници на пазара изглежда избягват руския суров петрол от страх да не попаднат в противоречие със законовите ограничения или в отговор на критики.

#петрол #поскъпване #санкции

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"