Петков: Гориво има, паниката е хибридна атака, организирана от ГЕРБ (ВИДЕО)

Петков: Гориво има, паниката е хибридна атака, организирана от ГЕРБ (ВИДЕО)
A A+ A++ A

"Имаме големи количества гориво в цялата система. Всичко е заредено по цялата верига. Единствената причина за паниката в сряда с горивата е, че са се използвали снимки от малки бензиностанци и са се изпратили в социалните мрежи в огромен размер под политическа или хибридна атака. Хората, които виждаме, че са го организирали това, са свързани с младежката организация на ГЕРБ". Това каза министър-председателят Кирил Петков след с членовете на Българската петролна и газова асоциация. В разговорите участваха също заместник министър-председателят по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев, заместник министър-председателят по икономиката и индустрията и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова и министърът на енергетиката Александър Николов.

В социалните мрежи се завъртяха платени постове от ГЕРБ, които предизвикаха паника сред обществото, обясни Петков.

Жалко е да се използва страха на хората за политически цели, смята премиерът.

Има леко повишение на горивата и това е факт, каза още Петков.

Министърът на енергетиката Александър Николов обяви, че по-късно днес ще има брифинг, където ще дадат повече информация.

Ако виждаме цистерни за мляко, които се пълнят с дизелово гориво, това е меко казано странно. Но добрата нова е, че стрес тестът беше преодолян, посочи Николов.

Той обясни как ще процедират при нов подобен опит за паника, "ще посочваме къде и какви количества има, за да може всякакви съмнения да бъдат разсеяни".

Цените на горивото и храните са пряко зависими от цените на международния пазар, отбеляза министърът на енергетиката.

Сигнали до Министерския съвет ще ходят директно в Европейската прокуратура без посредници, каза още Петков. Искаме да създадем едни нови отношения между МС и Европейската прокуратура, добави той.

Очаквайте подробности!

 

#ГЕРБ #горива

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"