Нов начин за подкрепа: Хора запазват фиктивно Airbnb в Киев

Нов начин за подкрепа: Хора запазват фиктивно Airbnb в Киев
A A+ A++ A

Българският червен кръст обяви кампания за подпомагане на Украйна. Междувременно правителството пусна единен информационен портал в помощ на напускащите Украйна. В сайта, освен полезна информация за хората от Украйна, които искат да се евакуират в България, има и раздел за желаещите да помогнат като доброволци, с подслон за нуждаещи се или по друг начин. Направена е и доброволческа платформа за помощ BG4UA, където всеки, който иска да помогне може да се запише - тя е англоезична и е насочена и към хората от Украйна, които искат да се придвижат към България.

Най-неотложните нужди са от:

  • нови мъжки, дамски и детски дрехи и обувки (с етикет на производителя);
  • спално бельо;
  • топли завивки;
  • хигиенни материали.

Даренията ще бъдат приемани в областните структури на БЧК в страната (адресите и телефоните на всички областни организации можете да видите на сайта на БЧК, за София – в централната сграда на организацията на бул. "Джеймс Баучър" N76, а за Пловдив - ул. „Стойчо Мушанов“ №48. 

БЧК се обръща към български компании, които могат да подкрепят кампанията, както с изброените по-горе артикули от първа необходимост, така и според възможностите си с палатки, отоплителни уреди за палатки, фенери, батерии и генератори.

От последните дни креативни хора намират и друг начин да изпратят помощ за Украйна. Те запазват фиктивно Airbnb  в Киев, а след това пишат на собствениците. 
 
"С моите две момичета ще отседнем в центъра на Киев от 7ми до 12ти март.
Почти.
Всъщност запазих и платих през Airbnb произволен апартамент в Киев, а после писах на собственика. Това вече са го направили няколко хиляди човека по света. Можете и вие."

#Украйна #война #Русия #Airbnb #Киев #помощ #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"