Разпердушиниха статуя на Путин (ВИДЕО)

Разпердушиниха статуя на Путин (ВИДЕО)
A A+ A++ A

Статуята, която е създадена през 2000 г., е преместена в склад. Музеят обмисля на нейно място да инсталира статуя на украинския президент Володимир Зеленски

Музеят на восъчните фигури "Гревен" в Париж махна статуята на руския президент Владимир Путин заради нашествието в Украйна и след като беше повредена от посетители през уикенда, съобщи Ройтерс.

Статуята, която е създадена през 2000 г., е преместена в склад. Музеят обмисля на нейно място да инсталира статуя на украинския президент Володимир Зеленски.

"Вече не е възможно да излагаме статуя на човек като него... За първи път в историята на музея премахваме статуя заради текущи исторически събития", каза директорът на музея Ив Деломо.

През уикенда посетители си отмъщаваха на статуята и тя изглежда доста раздърпана. "Като се има предвид какво се случва, ние и служителите ни не искаме да се налага всеки ден да оправяме косата му и дрехите му", добави той.

През 2014 г., след анексирането на Крим от Русия, демонстрантка с надпис "Убийте Путин" през гърдите се нахвърли върху статуята и разби главата й. 

#война #Украйна #Русия #Париж

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"