Близо половин милион украински бежанци премиха в Полша досега (ВИДЕО)

Близо половин милион украински бежанци премиха в Полша досега (ВИДЕО)
A A+ A++ A

По последни данни от полското правителство броят на преминалите до тази сутрин украинско-полската граница бежанци вече наближава половин милион.

Според официални данни само за ден украинско-полската граница са преминали над 100 хиляди бежанци от Украйна. Потокът от бежанци не секва.

През цялата нощ и през целия ден на ЖП гарата в Пшемишъл почти на всеки час пристигат влакове с по около 700 бягащи от военните действия в Украйна местни жители. Посрещат ги доброволци с топли напитки и вода, хранителни продукти, медицинска помощ и всичко, което е необходимо. Други доброволци ги насочват към чакащите автобуси, микробуси, които ги транспортират до вътрешността на Полша и до други градове в цяла Западна Европа.

Много са хората, които предлагат и собствен транспорт, много са и тези, които са готови и канят бягащите от военната интервенция в Украйна хора, да ги подслонят, да ги приютят в домовете си, тъй като много от бежанците няма къде да отидат.

Такава е ситуацията и в бежанския лагер в близост до граничния пункт Корджова. Там пристигат автобуси, които преминават украинско-полската граница, а от там в други автобуси тези хора се транспортират до други градове на Полша и до Западна Европа.

Бежанците са благодарни от всичко, което се прави за тях. И в момента на всички контролно-гранични пунктове на украинско-полската граница продължават да пристигат хора.

Има големи опашки, като повечето бежанци от военните действия са майки с деца и възрастни жени.

Снимка и видео: Пламен Христов, "Хоризонт"

 

#бежанци #Украйна #Полша

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"