Бойко Ноев: България има нужда от спешна депутинизация

Бойко Ноев: България има нужда от спешна депутинизация
A A+ A++ A
В България има спешна нужда от депутинизация. Това заяви бившият военен министър Бойко Ноев. Той посочи, че предстои процес на депутинизация и на света. „Това вече се случва пред очите ни. Путин като режим, като диктатор, вече е изложен на осъждането на света. Неговите приближени попадат под ударите на демократичния свят”, смята той.
 

Парламентът трябва да се направи специална комисия за дейността на руските специални служби в България. Защото Гешев и Цацаров са пречели на разследванията в България. Има данни, че са отказвани разследвания у нас. По време на взривовете Гешев бе в Москва. Цацаров пък се прегръща с прокурора Чайка и подписва споразумения", допълни той пред Нова телевизия.


Според него трябва да се отмени член 31, алинея 1, точка 8 от Закона за съдебната власт и всички да минат проверка за благонадежност. Много магистрати не биха минали тази проверка.


Войната в Украйна ще бъде тежка и продължителна. Преговорите няма да успеят, защото двете страни са на коренно противоположни позиции. "Путин иска да унищожи Украйна, а украинците бранят свободата си", категоричен е той.


По вчерашното разкритие за генерала от резерва Валентин Цанков, който от 2016 г. предавал на руски дипломат вътрешно-политическа информация на дипломатическо лице от посолството на Руската федерация в София, Ноев заяви: "Човекът, който го огласиха вчера е известен в нашите среди като Вальо шпионина."

#Бойко Ноев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"