Зам.-министър на отбраната последва Янев и хвърли оставка

Зам.-министър на отбраната последва Янев и хвърли оставка
A A+ A++ A

Зам.-министърът на отбраната Ралица Симеонова е взела решение да последва Стефан Янев и напуска поста. Тя публикува остро обръщение за причините си в социалните мрежи.

Симеонова изтъква, че това, на което е станала свидетел през предходните няколко месеца, затвърдило убеждението ѝ, че сме завладяна държава, унижавана от свои и чужди,

Ето какво гласи пълния текст на позицията ѝ:

„Днес официално подадох заявление до министър-председателя, с което изразих желанието си да бъда освободена от длъжността „Заместник-министър на отбраната“. Радвам се, че е придвижено успешно и че повече няма да изпитвам срам и неудобство от политиките, които провежда този кабинет.

Това, на което станах свидетел през предходните няколко месеца, затвърди убеждението ми, че сме завладяна държава, унижавана от свои и чужди, експлоатирана за реализиране на лични цели и амбиции. Системата на отбраната е много подходяща илюстрация на подобни практики. Не знам защо все още говорим за национална политика. Осезаемо е усещането, че това реално е политика на друг държавен субект, а нашите институции играят ролята просто на проводник.

И ако някой дръзне да се опита да промени нещата и да съхрани остатъците от националното ни достойнство, цялата клиентела, цялата машина бива мобилизирана срещу него. Ресурси не се пестят. Но има надежда. Да не забравяме, че всяка криза е и възможност.“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"