За първи път: Русия призна колко войници е загубила в Украйна

За първи път: Русия призна колко войници е загубила в Украйна
A A+ A++ A

Русия за първи път огласи колко жертви е дала при сраженията в Украйна.  "Нашите загуби са 498, 1597 са ранени. На семействата на загиналите се оказва всякаква възможна помощ", заяви говорителят на военното министерство на Русия генерал-майор Игор Конашенков. Според него от украинска страна военните жертви са повече от 2870, а около 3700 са ранени. 572 военнослужещи пък са предали в плен.  Конашенков подчерта, че руските войници и офицери проявяват постояно мъжество и героизъм.

Досега от Киев твърдяха, че руските жертви вече надхвърлят 5000 бойци. Украинските власти дори пуснаха сайт, в който публикуваха снимки на документи и трупове на убити руснаци, както и клипове с пленници.

От началото на войната двете страни водят информационна война за загубите. Сред най-големите куриози е историята с 13 граничари от Змийския остров. Киев ги обяви за геройски загинали, след като напсували руския военен кораб, който им предложил да се предадат. Президентът Зеленски дори обяви, че посмъртно ще им присъди званието Герой на Украйна. После обаче видео показа как всички над 80 граничари получават храна и вода като пленници. При това някои от тях не само се предали, но и поискали да минат на руска служба.

 

 

 

#война #жертви #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »