Царьград: Войната в Украйна е необходима, за да се предотврати ядрена катастрофа

Царьград: Войната в Украйна е необходима, за да се предотврати ядрена катастрофа
A A+ A++ A

Военната операция на Русия в Украйна е необходима, за да се предотврати ядрена катастрофа. Това се посочва от редица фактори, пише руското издание „Царьград“.

Ако Украйна се присъедини към НАТО, времето за полет на ракета с ядрена бойна глава до Русия ще бъде намалено до 2 минути. Въпреки това, Киев може да организира ядрена катастрофа без никакви ракети. В полза на това говорят едновременно пет изключително тревожни фактора.

Едно от първите неща, които руските военни направиха в Украйна, беше да поемат контрола над атомната електроцентрала в Чернобил. Това беше направено, наред с други неща, заради по-ранните заплахи от страна на украинските лидери да използват атомната станция като последна мярка срещу Русия. Това обаче не е единствената подобна заплаха в Украйна.

Какво не е наред с украинската атомна електроцентрала

В момента, въпреки ситуацията, всички 15 енергоблока на всички атомни електроцентрали в Украйна работят в страната. За справка, обикновено седем или осем силови агрегата работеха едновременно, останалите бяха на поддръжка, ремонт и т.н. Ситуацията се влошава от факта, че станциите работят с ядрено гориво от САЩ, въпреки че са направени за гориво от Русия. Не е трудно да се отгатне какви проблеми заплашва това.

Има "прегряване"

Особено загриженост предизвиква Запорожската АЕЦ. Според докладите сега тя генерира излишна енергия. Според експерти украинската атомна електроцентрала е "прегрята". Заедно с "неродното" ядрено гориво това може да доведе до сериозна катастрофа.

Американски отпечатък

Още преди началото на военната операция в САЩ се казваше, че „агресията“ на Русия ще започне от страната на АЕЦ в Чернобил, „когато земята замръзне“. Ако обаче се вгледате не в думите, а в делата на американците, се оказва, че те не следят температурата, а посоката на вятъра, което говори много.

Военна "помощ" за НАТО

Причина за безпокойство и действията на Киев. Още преди началото на военната операция на Русия в Украйна властите в Незалежна поискаха от НАТО не нищо, а дозиметри и много оборудване за радиоактивно разузнаване. Тоест има ясни признаци на подготовка за ядрена катастрофа.

Самолет от Южна Корея

Последният факт в касичката е неочакваното преразпределение от американците на самолет, който е в състояние да провежда радиационен мониторинг. Той е преместен от Южна Корея във Великобритания и сега чака да бъде изпратен в Източна Европа.

Горните факти на фона на събитията в Украйна предизвикват сериозни опасения. Всички заедно обаче създават още по-неприятна и опасна картина. Много е вероятно навременните действия на Русия да са предотвратили или забавили ядрена катастрофа.

Източник: Царьград

#война #Украйна #Киев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"