Седми ден: Бомбардировки и обстрел в редица градове на Украйна (СНИМКИ/ВИДЕО)

Седми ден: Бомбардировки и обстрел в редица градове на Украйна (СНИМКИ/ВИДЕО)
A A+ A++ A

Руската армия продължава да обстрелва и бомбардира редица населени места в Украйна.

Появиха се съобщения, че южният град Херсон с население от 250 000 души, е вече ръцете на руските войски. Според представители на местната власт загиналите там са над 200 души. Кметът на Херсон призова правителството за помощ като поиска спешно храна и лекарства, и евакуацията на ранените.

Руски въздушнодесантни войски са се приземили във втория по големина украински град Харков. Удари е имало и срещу Житомир, в северозападната част на Украйна.

В Мариупол, пристанище на Азовско море, повече от сто души са били ранени от интензивен руски огън, съобщи кметът на града Вадим Бойченко.

В Бородянка, на 50 км от Киев, руски въздушни удари са унищожили две жилищни сгради, съобщи заместник-министъра на външните работи на Украйна Емине Джапарова, която сподели видео на разрушените сгради, в които бушуват пламъци.

Украинското министерство на отбраната също заяви през нощта, че се опасява от нападение и от Беларус. „Беларуските войски са приведени в състояние на повишена готовност и са съсредоточени в районите, които са най-близо до границата с Украйна”, се казва в изявление на министерството във Facebook.

През деня във вторник украинското разузнаване е отбелязало „значителна активност” на самолети в граничния район и конвои от превозни средства, натоварени с храна и боеприпаси, се казва в изявлението.

С оглед на тези маневри Беларус „вероятно може да подкрепи руските нашественици в руско-украинската война в бъдеще”, предупреди министерството.

От началото на руската инвазия на 24 февруари от беларуска територия „систематично” се извършват „ракетни атаки срещу военни и граждански цели” в Украйна, добавиха украинските власти.

А дългият десетки километри конвой от руска бойна техника продължава да се движи към столицата и се намира на 24 километра от Киев.

#война #бомби #Урайна #Русия #армия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »