Вълна от мнения във ФБ, българите отново разединени: Мъчно ми е за украинския народ, НЕ за Украйна!

Вълна от мнения във ФБ, българите отново разединени: Мъчно ми е за украинския народ, НЕ за Украйна!
A A+ A++ A

Война в сърцето на Европа през 2022 година. С тази новина се събудихме преди 5 дни. Въпреки че, всички осъждат остро войната - българите отново сме разединени.

Както в спорове "за" или "против" ваксините, така и сега не успяваме да сме единни. Фейсбук ври и кипи от коментари, снимки и мемета заради войната в Украйна.

Ето и няколко мнения:

Не мисля, че картинките отговарят на истината! Когато президентът Зеленски изпраща жени и цивилни мъже да хвърлят коктейли Молотов или да взимат оръжия и да се бият, той просто обрича невинни граждани на сигурна смърт... Къде бяха всички и протестиращи, и доброжелатели, и желаещи да помогнат, когато са избивани хора в Украйна, но не от Путин, а от украинци?! Не съм за това да се води безумна братоубийствена война, както и не съм зад Путин и действията му, но не смятам, че останалите страни на конфликта са момини сълзи и трябва да ги възхваляваме. (А поддръжниците на америкаците, които създадоха и се намесиха в над 7 войни в новата история, истински не ги разбирам. Косово никой ли не го помни?) Мъчно ми е за украинския народ, НЕ за Украйна! Мъчно ми е за българския народ, който ще трябва да плати сблъсъка на големите! Мъчно ми е, че българите отричаме историята си! Народ без история не е народ! Мъчно ми е, че пак сме разделени и мислим за Украйна, Русия, САЩ, НАТО, ЕС, но никой не мисли за нашите интереси и за това, че тази малка, изнемощяла държава не може да понесе повече, а и не трябва! Някой трябва да помисли за нея, така че ако ще се слага знаме на профила - нека бъде българското. Да помним историята, защото явно ще се опитат по всякакъв начин да ни я вземат. А що се отнася до т.нар. политически елит, дано най-накрая някой да помисли за това парче земя, което всички дружно разпродадоха, разпокъсаха и повечето изоставиха...

Друг потребител осъжда премиера Петков, че е сложил знамето на Урайна на профила си:

Защо г-н Премиера е сложил знамето на Украйна на профила си, а не българското ?! Кире ти на коя държава си премиер бе ?! Съпричастен ли си къв си ?! Така ли ви учат в Харвард?! Да се слагате на който трябва ли ?! Имаш ли морал ?! Да не сърбате попарата, виж "ултиматум" поставяш на Русия, голям си ей

"Кога почва денацификацията на копейкин, че в петък съм на прасе", шегува се друг.

"Не са решили ,не са го ликвидирани.
Знаят го къде се крие мики маус, само едно тюленче му стига ..." се казва в пост във Фейсбук под статия със заглавие - "Таймс": Кремъл пратил 400 наемници в Киев да убият Зеленски".
 
"Съобщиха ли името на Тодор Тагарев за поста на Стефан Янев в МС, или още се ослушват?
Днес от 18:00 ч. ще има протест пред Министерски съвет в подкрепа на Стефан Янев. Подочух, че на него ще бъде поискана оставката на Кирил Петков."
 
Междувременно в социалните мрежи се събират хора за протест в защита на Стефан Янев.
 
Михаела МИХАЙЛОВА, Novinite.bg

#Русия #санкции #война #Украйна #Фейсбук

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Мнения
Последно от Мнения

Всички новини от Мнения »