Глас от Русия: Ще се справим със санкциите!

Глас от Русия: Ще се справим със санкциите!
A A+ A++ A

Русия може да се справи със западните санкции, наложени заради инвазията ѝ в съседна Украйна, стана ясно от изявление, докато президентът Владимир Путин провеждаше среща с официални лица, за да обсъди икономическите сътресения, причинени от петдневната война.

"Западните санкции срещу Русия са тежки, но страната ни разполага с необходимия потенциал да компенсира щетите", заяви пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. Той добави, че "Путин ще работи по икономически въпроси" и ще се срещне с ключови министри.

"Икономическата реалност значително се промени, нека го кажем така", каза той и добави, че Русия е предприела стъпки, за да се подготви за това. "От доста дълго време Русия системно се подготвя за възможни санкции, включително и за най-тежките, пред които сме изправени в момента", каза той.

Суровото финансово наказание, наложено от Запада, доведе до рязък спад на рублата, като в обедната търговия руската валута поевтиня с 20% спрямо долара.

Руската централна банка увеличи повече от два пъти основния си лихвен процент до 20 %, за да се опита да я подкрепи. Междувременно московската фондова борса остана затворена за деня.

Санкциите, насочени към руския финансов сектор, имат за цел да променят плановете на Кремъл, но разположените на място около 100 000 руски войници, за които се смята, че са в Украйна, продължиха да настъпват от север, изток и юг.

#Русия #санкции #война

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"