Видеото, трогнало света: Новородени в импровизирано бомбоубежище в Украйна (ВИДЕА)

Видеото, трогнало света: Новородени в импровизирано бомбоубежище в Украйна (ВИДЕА)
A A+ A++ A

След като руските ракети бяха насочени и към Днипро, град в Източна Украйна, новородени от интензивното отделение бяха преместени в импровизирано бомбоубежище на долно ниво на сградата.

Сърцераздирателното видео беше разпространено в социалните мрежи, докато всички говорят за цената на войната и въздействието, което тя оказва върху живота на хората.

Припомняме ви, че Русия нахлу в Украйна рано сутринта в четвъртък. Руският държавен глава Владимир Путин излезе с изявление, в което предупреди: “За всеки, който мисли за намеса отвън - ако го направите, ще се сблъскате с последствия, по-големи от всички, с които сте се сблъсквали в историята.  Надявам се да ме чуете.”

Във втория ден от инвазията се чуха експлозии в столицата на Украйна - Киев, а сателитни снимки показват, че цивилното население е обект на атака на руски въздушни удари.

В Украйна крият новородени бебета в мазета и бункери, разказва "NY Times". Медията показа трогателни кадри от Днепропетровск, където се е наложило интензивното отделение за лечение на новородени да бъде преместено в бомбоубежище, което се намира в подземието на болницата.

Кадрите са от четвъртък, денят в който Русия започна активната военна операция в Украйна.


Около дузина бебета, за които се полагат специални грижи, са били набързо преместени в помещение подобно на склад в мазето на болницата. Днепропетровск се намира в източната част на страната. Градът е разположен на двата бряга на р. Днепър.

На кадрите се виждат медицински сестри, обгрижващи новородените, като някои от тях ги държат на ръце, други повиват пеленачетата. Някои от бебета очевидно имат проблеми с дишането, защото са свързани с кислородни бутилки.

Дори в тази сърцераздирателна обстановка болничният персонал се усмихва.

#бебета #война #Украйна #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »