Нощ на взривове и боеве в Киев и Харков: 14 деца са убити от началото на войната (ВИДЕО)

Нощ на взривове и боеве в Киев и Харков: 14 деца са убити от началото на войната (ВИДЕО)
A A+ A++ A

Взривове се чуват тази сутрин в украинската столица Киев и във втория по големина град Харков, съобщават украинските власти. В продължение на няколко часа по-рано, обстановката в Киев беше по-скоро спокойна. Жилищна сграда в град Чернигов в Северна Украйна е била запалена, след като е била ударена от ракета. Друг северен украински град Житомир беше ударен от ракети през нощта, съобщи командването на украинските сухопътни войски. Генералният щаб на украинските въоръжени сили обяви, че неделя е бил труден ден за армията, като добави, че руските военни продължават с обстрела в почти всички направления.

От началото на руското нахлуване са били убити 352 украински цивилни, включително 14 деца,  по данни на вътрешното министерство. Руското министерство на отбраната обяви вчера, че има убити и ранени руски войници, но не съобщи броя им.

„Събудих се в 02.00 ч. заради изстрели. Това продължи около половин час. Сега е тихо и не се чуват престрелки. Днес мислим с жена ми да отидем до супермаркет, за да се заредим с храна и вода. Вече пети ден инвазията не спира. Русия се надяваше да превземе Украйна за ден. Това не стана. Украинците оказаха невероятна съпротива.  Вчера до Харков руснаците започнаха да се предават и казаха: „Не искаме да воюваме. На нас ни казаха, че ще бъдем на учение, а ни карат да стреляме срещу наши братя". Още 5-10 дни, ако издържим, Путин ще клекне. Той  има оръжия, но няма хора, които искат да воюват срещу нас. Това е много важно”, каза проф. Михаил Станчев.

„И Киев, и Харков към момента са под контрола на украинците, но и двата града са подложени на масиран обстрел от тази сутрин”, съобщи международният ни редактор Любомир Бояджиев.

По думите му през вчерашния ден Русия е обстрелвала и западните части на Украйна, които до този момент бяха относително пощадени. Това е и причината повечето бежанци да се насочват именно натам.

#Русия #Украйна #Киев #война

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »