След дни на почти денонощни заседания депутатите приеха бюджет 2022

След дни на почти денонощни заседания депутатите приеха бюджет 2022
A A+ A++ A

След денонощна работа в рамките на дни дебати депутатите окончателно приеха Бюджет 2022 г. Народните представители одобриха финансовата рамка.

Гласуването на второ четене на Бюджет 2022 беше съпроводено от продължителни спорове до късните часове през нощта. 

Накрая обаче, преди минути, лично премиерът Кирил Петков излезе на трибуната и благодари на партиите и коалициите, че не са спали, но накрая са приели бюджета. Последваха ръкопляскания. Той се обърна към народните представители: "Искам да ви благодаря за това, че работихтне толкова усилено, интензивно и координирано последните дни и днес може да се похвалим, че имаме приет бюджет".

"Този бюджет е безпрецедентен по няколко въпроса. Първо, има големи инвестиции, заложени в него, които ще започнат промяната, за която обещахме. Имаме инвестиции и в човешкия капитал. Този бюджет е и социален, не изоставя никой българин да бъде под линията на бедност, той показва, че когато създаваме заедно растеж и добавена стойност, те се разпределят по добър начин", допълни той.

Този бюджет е успех за Народното събрание, успех за коалицията - така го определи премиерът.

"Тази коалиция показа, че има резултати и че това, което правим е сплотено. Началото на изпълнението му е истинската промяна", каза още Кирил Петков.

#бюджет 2022

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"