Берое официално има нов собственик, ТЕЦ-ът се сбогува

Берое официално има нов собственик, ТЕЦ-ът се сбогува
A A+ A++ A

Днес, 25 февруари 2022г., бе сключен договор за промяната на собствеността на ПФК Берое, според който досегашният собственик на футболния клуб - "ТЕЦ Марица изток 2" ЕАД прехвърля 100% от акциите на "ПФК Берое - Стара Загора" ЕАД на СНЦ "Сдружение за подкрепа на футбола - Берое".

"ТЕЦ Марица изток 2" ЕАД придоби собствеността върху акциите на "ПФК Берое - Стара Загора" ЕАД през есента на 2011г. в труден за клуба от финансова гледна точка момент.

От момента на придобиване едноличният собственик на капитала целенасочено инвестираше в подобряване на спортно-материалната база, като значителни по размер и качество инвестиции бяха направени на стадион "Берое", вследствие на които стадионът получи лиценз за европейските клубни турнири. Изградена бе и изцяло нова спортна база на мястото на бившия ст. "Локомотив".

"ТЕЦ Марица изток 2" ЕАД инвестира и по отношение на подобряване качеството и професионалната квалификация на ангажирания в работата на представителния мъжки отбор и детско-юношеската школа персонал, с цел постигане на високи спортни резултати.

В резултат на гореизложеното, успехите на представителния отбор се повишиха, като с представянето си след 2011г. ПФК "Берое" редовно преследваше и постигаше класиране сред най-добрите футболни отбори в шампионата.

Ще припомним и най-ярките успехи на клуба през този период:

- Носител на Купата на България сезон 2012/2013г.;

- Носител на Суперкупа на България през 2013г.;

- Вицешампион на България, сребърен медалист сезон 2014/2015г.;

- Бронзов медалист 2015/2016г.;

- Участие в турнира Лига Европа през спортно-състезателни сезони

2013/2014г., 2015/2016г. и 2016/2017г.

Досегашните собственик и ръководство на клуба пожелават още много успехи на ПФК "Берое" и вярват в успешното му развитие и бъдеще като емблема на град Стара Загора и региона.

#Берое

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »