БСП излезе от залата, докато обсъждат декларацията срещу Русия

БСП излезе от залата, докато обсъждат декларацията срещу Русия
A A+ A++ A
БСП излезе от залата, докато обсъждат декларацията срещу Русия. Премиерът Кирил Петков е в Народното събрание и разговаря с представители на БСП, за да излязат с обща позиция.

Дайте да приемем позиция, да изслушаме службите, а след това ден и нощ ще обсъждаме бюджета. Имаме инструменти да реагираме на ситуацията, а след това ще продължим по бюджета. Не се опитваме да бавим. Очакванията към нас са големи. Срамота е българското Народно събрание да няма декларация за войната в Украйна. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

ДПС и ГЕРБ поискаха гледането на бюджета да бъде прекъснато, за да може парламентът да разгледа обща позиция на Народното събрание за Украйна.

Искането предизвика разногласие в управляващото мнозинство, като БСП отказа да бъде прекратено разглеждането на бюджета, а ИТН подкрепи.

Депутатите приеха прекъсване на дебатите по държавния бюджет, за да бъде приета или отхвърлена обща позиция за войната в Украйна.

Парламентарните групи искаха да излязат с обща позиция на Народното събрание, но „Възраждане“ и БСП не бяха съгласни с използването на „санкции“ в декларацията.

След разглеждането на позицията продължават дебатите по бюджета, като те ще приключат едва с финалното му гласуване.

#БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"