Бербатов: В БФС са лъжци, готвят се да изхвърлят огромен брой клубове

Бербатов: В БФС са лъжци, готвят се да изхвърлят огромен брой клубове
A A+ A++ A

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов съобщи, че БФС се подготвя да изхвърли огромен брой клубове на предстоящото си заседание на Изпълнителния комитет на 1 март.

Ето какво написаха от екипа на Бербатов: 

Преди няколко седмици съобщихме, че в стремежа си Борислав Михайлов да си осигури предимство пред Димитър Бербатов на предстоящия изборен конгрес, БФС се подготвя да констатира отпадането и дори да изключи десетки футболни клубове. В отговор по темата на последната си пресконференция Михайлов тържествено заяви, че това са опити за манипулации и клубове няма да бъдат изключвани или да отпаднат.

Днес обаче ставаме свидетели точно на обратното – БФС подготвя да изхвърли огромен брой клубове на предстоящото заседание на Изпълнителния комитет на 1 март 2022 г. В т. 2 от дневния ред е включен „доклад относно преглед на членството на ФК в БФС“. Интересното е, че тези клубове са заявили подкрепата си за Димитър Бербатов по един или друг начин.

Основен аргумент на хората на Михайлов ще бъде неплащане на членски внос.

Ситуацията в момента е такава, че клубове, желаещи да получат информация за платен членски внос или да го заплатят сега, получават отказ за съдействие от областните ръководства на БФС. В същото време БФС пази в тайна банковата сметка, по която клубовете да внесат членския внос. Стига се до ситуация на прекомерен формализъм, която е несъвместима с административното право.

Ако някой клуб не е платил членския внос навреме, то е защото съответният зонален съвет не е приложил Финансовия правилник на БФС правилно. Т.е. има проблем с упражняването на контрол. БФС не може да вменява собствената си грешка в ущърб на клубовете.

Разполагаме с доказателства. Ще предоставим на Министерството на младежта и спорта и на Министерството на вътрешните работи всички материали за неправомерните действия на администрацията, ръководена от Борислав Михайлов, и ще настояваме министрите да приложат закона с цялата си строгост.

#БФС #Димитър Бербатов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"