НАП запечатва дискотеката на мъжа на Алекс Раева

НАП запечатва дискотеката на мъжа на Алекс Раева
A A+ A++ A

Националната агенция по приходите ще запечата популярната благоевградска дискотека „Ъндърграунд“, собственост на бизнесмена и съпруг на актрисата Алекс Раева Любомир Палаханов.

Дискотеката е в списък на НАП на подлежащите на запечатване търговски обекти съгласно чл. 187 от Закона за данъка върху добавената стойност. Тази мярка, която продължава до 30 дни, се прилага при установена продажба на стоки без касови бележки, използване на неодобрени от НАП или модифицирани електронни системи чрез прибавяне или премахване на отделни компоненти, за да се скрият от приходната агенция реалните продажби, устройства с нарушени или липсващи пломби, и други данъчни нарушения.

Принудителната административна мярка затваряне за период от 1 месец се прекратява от НАП по молба на административно наказаното лице и след като бъде доказано от него, че глобата е заплатена изцяло. Според чл. 185 санкцията е от 500 лв. до 2000 лв., а при повторно нарушение стига до 20 000 лв, пише „Струма“.

Любопитно е, че в списъка на НАП срещу вида на обекта – „дискотека“, и адреса, на който той се намира, е записано името на Любомир Димитров Палаханов. Същият от 1997 г. е шеф на местната Комисия за защита на потребителите, съосновател е на популярната страница „Духът на Джумаята“ и е най-ревностният защитник в Благоевград на идеята на кметския екип да се развие парк Бачиново, като се тегли многомилионен дълг. В града е обществена тайна, че дискотека „Ъндърграунд“ е негово заведение, въпреки че по документи се води на сестра му Румяна. Че е „един от основателите на клуб „Underground” през1997 г.“, го пише дори във визитката му, с която Бубата Палаханов бе представен пред благоевградчани като кандидат за депутат от партия „Има такъв народ” миналата година.

Въпреки това вчера Л. Палаханов каза, че не знае за какво става въпрос, няма от 20 г. никаква дискотека, а после смени посоката на обясненията и уточни, че всъщност не ставало въпрос за запечатване на „Ъндърграунд“, но не каза за какво иде реч.

#Алекс Раева #НАП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"