Протестът на "Възраждане" започна, Петков отива на крака при недоволните (НА ЖИВО)

Протестът на "Възраждане" започна, Петков отива на крака при недоволните (НА ЖИВО)
A A+ A++ A

В 11.00 часа пред Министерския съвет започна нов протест, организиран от политическа партия „Възраждане”. Едно от основните искания на протеста беше свързано с отпадането на зеления сертификат.

Към 10:45 протестиращите вече се бяха събирали, а пред МС, пред президентството и от площад "Независимост" до НС са сформирани полицейски кордони.

След като в понеделник стана ясно, че документът ще отпадне от 20 март, то от „Възраждане” казаха, че са „победили нормалността”. Но и съобщиха, че сроковете са незодоволителни, а запазването на маските и тестването на учениците - неприемливи. Затова недоволството под прозорците на властта днес ще се състои, като протестиращите настояват и за незабавно преразглеждане на бюджета в частта, засягаща COVID мерките.

В центъра на София полицейското присъствие е засилено.

Сега ще видите един министър-председател, който тръгва пеша от Народното събрание. Отивам при протеста, ще отида да говоря с протестиращите. Аз от протести не се притеснявам, бил съм на много протести. Това заяви премиерът Кирил Петков в изявление в кулоарите на Народното събрание.

В момента бюджетът е най-доброто, което можехме да направим в съществуващата ситуация. Защо правим актуализация на бюджета? Защото следващите няколко месеца всички реформи трябва да започнат да се случват. След реформите няма да намаляваме бюджета, увери той.

Искаме да дадем повече пари на хората, които са на предна линия, каза още Петков.

#протест #Петков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"