Медведев: Сега европейците ще плащат 2000 евро за 1000 кубика газ

Медведев: Сега европейците ще плащат 2000 евро за 1000 кубика газ
A A+ A++ A

Лидерът на партията на президента Владимир Путин Единна Русия Дмитрий Медведев коментира в туитър новината, че германският канцлер Олав Шолц е замразил проекта за газопровода Северен поток-2.

Според него по този начи европейците си вкарват автогол, който неминуемо ще вдигне рязко цената на синьото гориво за европейските граждани.

"Германският канцлер Олаф Шолц инструктира да спре сертифицирането на газопровода "Северен поток 2". Добре! Добре дошли в нов свят, където европейците скоро ще плащат 2000 евро за хиляда кубически метра газ", написа в социалната мрежа Медведев, който е бивш министър-председател и бивш президент на Руската федерация.

По-рано днес стана ясно, че Германия е предприела стъпки за спиране на процеса на сертифициране на газопровода "Северен поток-2".

Тръбопроводът между Русия и Германия беше завършен миналия септември, но все още не работи.

Мярката е в отговор на решението на руския президент Владимир Путин да признае за независими самопровъзгласилите се републики Донецк и Луганск, намиращи се на украинска територия.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че Русия трябва да бъде наказана с "незабавни санкции", включително "пълното спиране на "Северен поток-2".

#Дмитрий Медведев #Северен поток - 2

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"