Шепа приятели изпратиха Нора Нова в последния й път

Шепа приятели изпратиха Нора Нова в последния й път
A A+ A++ A

Шепа близки и приятели изпратиха в последния й път певицата Нора Нова във вторник по обед в столичен храм.

Първата българска участничка в „Евровизия” бе положена в затворен  ковчег. Първа пристигна Йорданка Христова, следвана от Богдана Карадочева и съпругът й Стефан Димитров, а в черквата ги посрещна племенницата на починалата. Тя пристигна от Германия, където живее от десетилетия за помена, който се забави с 12 дни заради това пътуване.

Почит отдаде и Мими Николова, която е само няколко месеца по-млада от Нора Нова. Нейна близка сподели, че последните години били трудни за звездата. Тя почти не можела да ходи, страдала от лека деменция, а смъртта на сестра й в Германия нанесла допълнителен удар върху психиката й. Опора й бил приятелят й, който до последно се грижил за нея и който я намерил припаднала след получен инсулт.

Припомняме, че Ахинора Куманова, както е истинското й име, почина на 9 февруари в болница. Тя си отиде на 84-годишна възраст, въпреки че много медии я обявиха за по-възрастна заради сгрешената дата на раждане в Уикипедия. Нова не обичала да говори за възрастта си и често сменяла годините. Апартаментът й на улица „Оборище” бил продаден от години с условието да живее в него, докато е жива. 

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от In Memoriam
Последно от In Memoriam

Всички новини от In Memoriam »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"