Бивш наш посланик в Москва: За 2021 сме финансирали режима на Путин с 9 млрд. лв..

Бивш наш посланик в Москва: За 2021 сме финансирали режима на Путин с 9 млрд. лв..
A A+ A++ A

Бившият ни посланик в Москва и опитен политически анализатор - Илиян Василев, изказа мнението си за случващото се в последните часове:

До сега ви убеждаваха, че Русия няма да нападне Украйна, дори иронизираха, че целият свят наблюдава с тревога как Русия не напада Украйна, нали?! САЩ бяха алармисти, нали? Разузнаването им нищо не струваше.

След Будапещенските споразумение, вчера Русия скъса и Минските - остава въпросът колко изобщо струват договорите подписани от Путин?

За решението да се откъсне поредната територия от Украйна и да се постави под опасност европейския ред и сигурност своята отговорност имат

Германия - заради Северен поток и Ост Политиката и

България - заради Турски поток и българската версия на Ост Политика

Радев/Борисов/Пеевски заиграването с Русия

За това че "признаха" на думи и на дело Крим и така направиха възможна анексията на сепаратистките райони.

За това че принизиха армията до състояние в което тя не е способна да защити България и да участва в колективни мисии.

За това че торпилираха усилията да се изгради колективна отбранителна единица на НАТО в Черно море, защото за Борисов трябваше да има лодки и платноходки /това е държавна измяна/.

Радев де факто продължава тази линия на Борисов и единствената зона на съперничество, която остава незасегната от промените и конкуренцията кой да държи ключа към контактите с Путин.

За това увеличиха зависимостта ни от руски природен газ до 94 процента и позволиха съкращаване на запасите ни в Чирен до непознати за новия век равнище на запаси /и като процент и като равнища/, за това че не осигури пълните обеми от азерски газ и не сключиха дългосрочни договори за доставка на ВПГ за да обслужат Москва.

За това че инвестираха 3 милиарда лева в стратегически проект на Русия, който сега е под заплаха от санкции /само крайно некомпетентен човек може да си помисли, че след като спират Северен поток - 2, ние ще останем "на сухо" и за това предупреждавам отдавна, но кой да чуе/ и с недопустимо висок геополитически риск, като така не само поставиха под въпрос връщането на инвестиците, но затвърдиха представата за България като пета колона на Кремъл.

За това че гледаха настрани когато Русия постави под пряк и непряк контрол близо една трета от българския БВП.

За 2021 година сме платили на Русия близо 9 милиарда лева за нефт и газ, с които финансирахме репресивния режим на Путин и руската армия и инвазията и в Украйна.

Това правителство трудно ще издържи защото геополитическата несъвместимост на съставните му части и е противопоказно на това, от което имаме нужда.

Очаквайте призиви за снишаване - мизерни лидери с трудно време.

#Илиян Василев #Русия #Владимир Путин #анализ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Анализ
Последно от Анализ

Всички новини от Анализ »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"