"Зюддойче цайтунг": Брендо е имал 8 сейфа и 84 сметки с 55 млн. франка в Credit Suisse

"Зюддойче цайтунг": Брендо е имал 8 сейфа и 84 сметки с 55 млн. франка в Credit Suisse
A A+ A++ A

Разследване на германския вестник "Зюддойче цайтунг" успя да разкрие хиляди съмнителни сметки в швейцарската банка "Креди Сюис" (Credit Suisse).

84 сметки и 8 сейфа от тях принадлежат на издирвания у нас Евелин Банев - Брендо.

От данните на разследването става видно още, че сметките на Брендо в швейцарската банка има най-малко 55 милиона швейцарски франка.

Тази информация стана ясна на процеса срещу банката, в който тя е обвинена в неумишлена подкрепа на пране на пари. Парите му в нея са печалба от български наркокартел, смята швейцарската прокуратура.

Разбра се още нещо – в Credit Suisse Брендо бил наричан "il nonno" или "Дядото".

Банката продължава да отхвърля обвиненията в съучастничество и твърди, че нейна служителка, също от български произход (бившата тенисистка Елена Пампулова – бел.ред.), е одобрила отварянето на толкова много сметки със съмнителен капитал в тях.

Адвокатите обаче вече оневиниха българката, доказвайки, че няма начин подобни суми да бъдат одобрявани от ниския мениджмънт в банката и отговорност носят висшите служители в нея.

Към този скандал се прибави и публикуването на подробности за сметки на диктатори, осъдени престъпници и олигарси, които сега разкриват от "Зюддойче цайтунг".

Вестникът е получил информация за 18 000 съмнителни сметки и се е обърнал към над 30 европейски и американски медии, за да проверят истинността на данните в тях.

#Credit Suisse #Брендо

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"