Филмът за Ботев с премиера на 3 март

Филмът за Ботев с премиера на 3 март
A A+ A++ A

На 3 март (четвъртък) е официалната премиера на игралния филм „Ботев“. Филмът, посветен на българския революционер, ще се излъчва в кината в цялата страна от деня на национален празник на България.

Игралният филм „Ботев“ проследява събитията от 1876 г. След пет робски столетия българите, са изправени пред съдбоносен избор - или свобода, или смърт! Шепа млади революционери се събират на свободна румънска земя и съставят план на освобождението на поробена България чрез въстание, подготвено от вътрешните комитети и подпомогнато от емиграцията. Христо Ботев, поет, вестникар и учител, захвърля перото и повежда двеста юнаци на помощ на своите въстанали братя.

В ролите зрителите ще видят Деян Жеков, Ники Илиев, Неда Спасова, Матей Генчев.
Режисьор на лентата е Максим Генчев, сценарий - Максим Генчев и Десислава Ковачева, оператор е Христо Генков, художник Димитър Воденичаров, а композитор - Добромир Кисьов.  Продуцент на филма „Ботев“ са Десислава Ковачева и „Дема филм“, а копродуцент – Българската национална телевизия.

БНТ е най-големият продуцент на телевизионно кино в България, а филмът „Ботев“ е част филмопроизводството на обществената телевизия.

#Ботев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »