Хубчев е клекнал, съгласил се е да разсрочи парите, които от Левски му дължат

Хубчев е клекнал, съгласил се е да разсрочи парите, които от Левски му дължат
A A+ A++ A

Изпълнителният директор на генералния спонсор на Левски Palms Bet - Лъчезар Петров разкри, че Петър Хубчев се е съгласил да бъде разсрочено част от задължението на клуба към него.

„За Левски няма нищо притеснително по казуса с Хубчев. Сумите са дължими. Документите, които може да покаже, са, че плащането към него е дължимо. Има задължение, което се обслужва вече“, сподели Петров.

“Имах с него една среща и един-два разговора по телефона. Имахме разговори с Георги Градев. Последно се разбрахме Хубчев и Амбарцумян да удължат срока на останалите вноски. Те се съгласиха. Апкарян отказа”, добави той.

“Ръководството се е заело да реши казуса с Насиру Мохамед. Не е толкова страшно. Когато се обслужват задълженията, клубът няма от какво да се притеснява.”

„Предвид натрупаните задължения, винаги има вероятност клубът да не получи лиценз. Рискът обаче е малък. Не искам да се оправдавам какви задължения сме заварили. Важното е да работим активно за погасяването им. Няма клуб без задължения. Трябва да ги обслужваме. В момента ние дължим по една заплата. Стремим се всячески каквото и когато е възможно да се плаща.”

“Клубът активно работи по различни видове задължения. Когато новото ръководство встъпи в длъжност, първите месеци имаше изключително важни оперативни неща. От месец – месец и половина се работи активно да се види на кого какво се дължи и как да се обслужва. Надявам се скоро клубът да може да излезе с положително развитие по част от тези задължения. Чужденците, които си тръгнаха съвсем наскоро – Шелис и Зайков – си тръгнаха без един лев задължение. Това е благодарение на разговорите с тях от Иво Ивков и Станимир Стоилов. НАП е едно от задълженията, които са актуални и трябва да се обслужва. Иво Ивков работи активно към НАП. Има задължения. Има месеци, в които НАП се обслужва, има и необслужени месеци. Трудно е да се каже колко точно са задълженията на Левски. Има суми, които са с падеж след 2-3 години, така че трудно може да се каже.”

“Надявам се скоро да има позиционирани на стадиона още брандове на компании, които ще помагат на Левски. Сигурен съм, че ще намерим много съмишленици за нашите кампании. Предлагането на акции за нашата кампания завърши успешно. Възможно е увеличаването на капитала да доведе до по-добри новини и за Левски.”

“Отношенията ни с Левски са описани в договори. Държим всичко да е на светло. Ние преизпълняваме договорните си отношения. Правим всичко по силите си да обслужваме задълженията.”

„Активно работим клубът да стигне до максимално хора. Съгласен съм, че има определени затруднения със закупуването на карти, но и който иска ще намери начин. Проектът клубът да премине в ръцете на феновете изисква време. Трябва да бъде свършена много работа. Всеки изхожда от любовта си към Левски. Дебатите в работните групи са конструктивни. Процесът отнема доста време, защото проектът е голям. Целта на партньорството е и двете страни да са доволни. Разпознаваемостта, която ни даде Левски – по-лоялна и по-вярна от публиката на Левски няма. Те го доказват с помощта си към нас. Не сме обсъждали да искаме акции на Левски.”

“Отказахме се от мястото на гърдите, защото вярваме в тази кауза. Показваме, че не е важна краткосрочната цел. За нас е по-важно под всякаква форма да подкрепим феновете, виждайки въодушевлението им. Показваме, че за нас Левски е повече от клуб. Нямаме заложен ексклуизивитет в договорите. За нас Левски е по-важно от това да сме само бизнес партньори. Ако дойде друга букмейкърска компания, с радост ще преговаряме. Моментното състояние на Левски не позволява да се отказва каквато и да е помощ. Не е спирано да се търсят партньори на клуба.”

“Нямам експертиза колко би струвала козирката на Сектор „А“. Имало е възможности да се реализира по друг начин, който не струва толкова, колкото се споменава. Козирката обаче остава на втори план предвид настоящата финансова ситуация.”

“Ние отидохме в клуба, когато Сираков не беше още притежател на акциите. Единствено Павел Колев можеше да взима решения. Когато трябваше да подпишем, дойде първият локдаун. След това се срещнахме със Сираков, който вече притежаваше акциите, разбрахме се бързо и подписахме. Аз, Сираков и Стоилов се срещнахме и Стоилов подписа.”

“Когато дойде моментът, ако се класираме за евротурнирите, ще седнем и ще обсъдим каква селекция и какви средства са необходими. Левски има сили да играе в евротурнирите. На Стоилов целите винаги са високи. Вярвам, че в този отбор има нужното качество и с такъв треньор евротурнирите са постижими.”

„Синя“ България показа колко е силна. Това е важно и основно нещо. Мястото на феновете е на стадиона, трябва да са там.”

„Кръвната ми група е синя. Привърженик съм на Левски от дете. Нас никой не ни изпрати да помагаме на Левски. Видяхме възможност да сме си взаимно полезни. Договорът за управление. Когато стартираха последните разговори с г-н Сираков, се обединихме около това, че на Левски му е необходим не само финансова помощ. Ангажирахме се назначим хора, които са специалисти. Определяме мениджърския състав на клуба, заедно с Иво Ивков и Наско Сираков“, каза още Лъчезар Петров.

#Петър Хубчев #Левски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »