Авиокомпании: Повишението в цените на билетите е неизбежно

Авиокомпании: Повишението в цените на билетите е неизбежно
A A+ A++ A

През тази година се очаква увеличение на разходите за въздушен транспорт. Авиокомпаниите са изправени пред сериозни предизвикателства и нарастващи режийни разходи. Това обясни пред Би Би Си шефът на Air France-KLM за Великобритания. Фахми Маджуб пояснява, че ръководената от него авиокомпания има значително по-високи разходи за гориво и летищни такси. В резултат на това повишението на цените на билетите е “неизбежно”.

Във Великобритания вече се наблюдава повишен интерес към полетите, особено в дните около Великден. Причината е в облекчаването на правилата за пътуване. По-голямо търсене има и за летния сезон.

Увеличението на разходите за живот е проблем за много домакинства, но и за авиоиндустрията. Очакваме билетите да поскъпнат и съветвам хората да планират пътуванията си по-рано, за да могат да избегнат тези увеличения на цените“, обясни той.

Цените на петрола достигнаха най-високите си нива от 2014 г. вследствие на опасенията, че евентуална инвазия на Русия в Украйна. Това се отрази на всичко – от сметките за отопление до цените на бензина и самолетното гориво.

Това не е първата авиокомпания, която предупреждава за повишение на цените. Миналата година авиопревозвачът Ryanair и туроператорът TUI прогнозираха, че цените за сезона на почивките ще са по-високи.

#билети

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »