Синдикатите на МВР: Исканията ни не са каприз и издевателство

Синдикатите на МВР: Исканията ни не са каприз и издевателство
A A+ A++ A
"Нашите искания са съвсем резонни, те не са каприз и издевателство". Това каза в интервю за предаването "Неделя 150" по програма "Хоризонт" Илия Кузманов, заместник-председател на Синдикалната федерация на служителите в Министерството на вътрешните работи (СФСМВР):

"Служителите на Министерството на вътрешните работи изоставят от заплатите в сектора с 15% още от октомври-ноември 2020 година. Това е общоизвестно и би трябвало да бъде известно на тези, които правят бюджета. Освен, че не се наваксва тази разлика, се добавя разликата от галопиращата в момента инфлация".

"При срещата ни с премиера на Република България господин Кирил Петков ние не получихме никакви уверения, че ще размишлява по предложението ни за увеличение на заплатите с 20%, което е и причината протестът днес да се състои", заяви още заместник-председателят на Синдикалната федерация на служителите в Министерството на вътрешните работи:

"Протестът днес е на служители от цялата система на Министерство на вътрешните работи, не само на полицаи и пожарникари. Подкрепят ни и колегите от Министерство на правосъдието. Никога през годините не сме били гневни. Ние просто назоваваме нещата такива, каквито са".

"Социален диалог по темата Бюджет 2022 нямаше", добави още Кузманов:

"Последната инстанция, която трябва да вземе окончателно решение и пред която ние днес излизаме, е Народното събрание. Ако някой иска да каже, че има промяна и ако промяната е в това, че нещата в България се решават от Народното събрание, то ние все още имаме шанс".

#протест #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »