Правителството организира щаб за инцидента с ферибота край Корфу

Правителството организира щаб за инцидента с ферибота край Корфу
A A+ A++ A

Българското правителство организира щаб, който е в координация с гръцките власти и постоянно следи информацията около пожара на ферибот в Йонийско море. Това обяви министър-председателят Кирил Петков във Фейсбук, цитиран от Нова телевизия. Към момента има 9 български граждани, които са в неизвестност след пожара. На борда на ферибота е имало 288 души, от които 127 български граждани.

„Следим всяка информация, за да сме сигурни, че българското правителство прави всичко възможно, за да можем да върнем българите от ферибота обратно в България“, добави министър-председателят.

Той изразява надеждите си, че ситуацията ще завърши с добър край за хората в неизвестност. „Нашите мисли са с близките на тези хора и семействата им”, заявява премиерът.

Дипломатическото ни представителство в Атина е в постоянна връзка с гръцките власти и оказва необходимото съдействие на нашите сънародници. В Генералното консулство в Солун е осигурено денонощно дежурство, като сънародниците ни могат да се свържат на следните телефони: +30 2310829210 105, +30 2310 869 510.

 

 

 

#ферибот #Корфу #пожар

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"